Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 dan 2 - Website Edukasi

Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 dan 2

Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 dan 2

Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 dan 2

 Bahasa Inggris sangat penting di era sekarang, pentingnya belajar bahasa Inggris karena Bahasa Inggris merupakan bahasa yang sudah meng-global.
Seperti yang sudah kita ketahui bersama, bahasa Inggris merupakan bahasa Internasional yang pasti digunakan oleh seluruh manusia di dunia. Maka, ketika kita menguasai bahasa Inggris, tentu saja kita akan dapat beradaptasi dengan siapa saja dengan mudah ketika kita bepergian dari satu negara ke negara lainnya.

Oleh karenanya sangat penting bagi anak untuk mulai belajar Bahasa Inggris sejak dini agar lebih familiar dengan bahasa Inggris. Semakin familiar dengan bahasa Inggris semakin mudah pula bagi anak untuk dapat meneruskan bahasa inggris pada tingkat yang lebih tinggi.

Karena itu untuk membantu anak terutama untuk jenjang SMP Kelas 7, kami akan berbagi Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 dan 2 yang sebagian soalnya diambil dari buku b inggris kelas 7. Soal ini berisi 25 butir soal pilihan ganda dan 5 soal essay dengan kunci jawabannya.

Berikut ini adalah Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 dan 2

I. Jawablah soal-soal berikut ini!

1. Shiva met Lia, her old friend, on the way to her office. Shiva greeted him.
Shiva: You are Lia, right? Hi
Lia: Hello Shiva. Oh, I’m fine. How about you
Shiva: I’m fine too. I now work for an office.
Lia: Really? How happy you are!
A. Where do you live now?
b. How are you
c. Do you remember me?
d. Do I look well?
Answer: b

2. Pak Handoyo really wants to know how Anton is doing. He was not as happy as before.
Pak Handoyo: Anton, what’s wrong with you? You don’t see it well
tomorrow
Anton: You’re right, sir. … I think I’m cold.
Mr. Handoyo: You need to rest at home.
a. I’m fine
b. I am doing fine
c. I feel uncomfortable this morning
d. I do not feel bad
Answer: c

3. The following terms are usually used to greet someone except …
a. What is life like?
b. How are you
c. What are you doing
d. How are you
Answer: c
 
4. Ms. Rossy: Good afternoon, students.
Student: Good afternoon, madam.
Ms. Rossy: Well, I can’t teach you this afternoon. I have a meeting with
client.
Student: It is okay. We will learn from ourselves, madam.
The underlined speech is an expression of …
a. Greetings
b. Leave it
c. introduction
d. Banned
Answer: a

5. Ruly: Hello, I’m Ruly. …?
Adi: Hello. My name is Adi Nice to meet you.
Ruly: Nice to meet you too, Adi.
a. What is wrong with you?
b. What is your name
c. How are you
d. Are you a new student?
Answer: b

6. Ferly: Romy, this is my sister Vivian.
Romy: …?
Vivian: How are you? I’ve heard a lot about you.
a. How are you?
b. How are you
c. How is your life
d. What happened
Answer: a

7. Below is an expression of how you can imagine other people, except …
a. Hello, I’m Any
b. This is your first meeting with you. I am Shelly
c. May I introduce myself?
d. I want to introduce you to my friend Franda
Answer: d

8. Sorry, everyone. I would like to introduce Mr. Richter to everyone. He is a new employee in our office.
The underlined expression is …
a. Introduce me
b. Introduce others
c. regards
d. Leave it
Answer: b
 
Numbers 9-15 are based on this list.
9. refrigerator pillow case
Pitcher, wardrobe, dressing table
Set the microwave knife master table
Set the time for the saucepan
Grater cooker supports eraser
Which of the following types is NOT common in the kitchen?
a. Grater
b. water heater
c. A ruler
d. jug
Answer: c

10. Which of the following methods is used to store clothes?
a. cupboard
b. support
c. refrigerator
d. dressing table
Answer: a

11. This is the type of container where liquid is stored. He often has a small gap to pour our drinks. What is that.
a. Juicer
b. water heater
c. refrigerator
d. grater
Answer: c
12. Which of these things are not usually found in the bedroom?
a. wardrobe
b. support
c. Sink
d. pillow
Answer: c

13. This object is usually in the bedroom. These are long or narrow pillows filled with pieces, feathers or fibers. What is …
a. pillow
b. support
c. palate
d. jug
Answer: b

13. This is a kitchen tool. This is a kind of pot, usually made of metal, especially for boiling water, with a lid, spout and handle. What is that
a. Jug
b. water heater
c. Sink
d. grater
Answer: b

15. This is usually found in classrooms. Usually worn by travelers. You look at it to find a place and not get lost. What is that
a. Schedule
b. Eraser
c. Card
d. head table
 
Answer: c
Numbers 16-20 do not refer to text.
16. Faiza is a philatelist. He really likes to collect …
a. Envelopes
b. The letter
c. stamp
d. coin
Answer: c

17. Mother puts something in the soup.
a. Oil
b. The color
c. salt
d. butter
Answer: c

18. A hunter shoots a tiger …
a. Knife
b. cut
c. That sword
d. The weapon
Answer: d

19. My mother bought oranges … very sour.
The right pronoun is …
a. That
b. you
c. we
d. that
Answer: b

20. James has a dog. James … goes for a walk every day.
a. That
b. that
c. you
d. HIS
Answer: a

Soal Essay:

  1. Where is your home located…
  2. Is it a small or large house…
  3. How many rooms are there…They are
  4. Is there a yard or garden behind or in front of your house…
  5. Do you like living there…
  6. Is your house clean…
  7. Who cleans your house…
  8. Do you have a garage..
  9. How many people live in your house…
  10. who are you…
Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 dan 2 ini dapat juga di unduh untuk pembelajaran offline dirumah, unduh melalui tautan berikut ini:


Demikian Contoh singkat dari Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 dan 2 yang dapat kami bagikan, semoga dapat menambah wawasan dalam belajar bahasa inggris.

Download Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 dan 2

Belum ada Komentar untuk "Soal Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 dan 2"

Posting Komentar