Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA - Website Edukasi

Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA

Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA

Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA

Dalam rangka persiapan menghadapi Penilaian Akhir Semester kami akan berbagi Contoh Soal Pas Bahasa Inggris untuk Kelas XII SMA. Karena hasil akhir dari Penilaian Akhir Semester akan berpengaruh kepada hasil ujian terutama pada kelas 12 SMA.

Soal Penilaian Akhir Semester ini kami susun sebanyak 20 butir soal pilihan ganda bersama dengan kunci jawabannya untuk dijadikan latihan belajar.

Berikut adalah Contoh Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA


 1. What job position that the applicant is applied for?

March 18, 2019


Mr. William Chan
Personnel Manager
Wong and Lim Consulting
PO Box 583, Kwai Chung
Kowloon


Dear Mr. Chan,
I am writing to apply for the post of Management Trainee, which was advertised on the Student Affairs Office notice board of the Hong Kong Polytechnic University on 1 March 2019.

My working experience at Lucky Star Garment Manufactory Limited improved my leadership skills, communication skills and ability to work in a team environment. I have fluent spoken and written English. I also have fluent spoken and written Mandarin, and can therefore work in mainland China.

Currently I am studying a B.A. in Management at the Hong Kong Polytechnic University, graduating in 2019. Subjects which I am studying that are relevant to the post of Management Trainee include Operations Management, Human Resources Management, Accounting, Marketing and strategic Management.

During my study, I have had the post of Executive in Management Society. While leading and organizing Management Society activities I have improved my ability to lead and supervise subordinates effectively, ability to work under pressure and ability to work in a team environment.

Working for Wong and Lim Consulting appeals to me because it has a good reputation and it provides excellent training. Your organization produces a high-quality service, and I can contribute to this with my leadership skills and my ability to work under pressure.

I am available for interview at any time. I look forward to meeting you.

Yours sincerely,

Wong Wai Man Wilfred

Encl : Resume
A. Consultant
B. Operation management
C. Human resources management
D. Accounting
E. Management trainee
Answers: E

2. What skills and personnel qualities are required?

March 18, 2019

Mr. William Chan
Personnel Manager
Wong and Lim Consulting
PO Box 583, Kwai Chung
Kowloon

Dear Mr. Chan,
I am writing to apply for the post of Management Trainee, which was advertised on the Student Affairs Office notice board of the Hong Kong Polytechnic University on 1 March 2019.

My working experience at Lucky Star Garment Manufactory Limited improved my leadership skills, communication skills and ability to work in a team environment. I have fluent spoken and written English. I also have fluent spoken and written Mandarin, and can therefore work in mainland China.

Currently I am studying a B.A. in Management at the Hong Kong Polytechnic University, graduating in 2019. Subjects which I am studying that are relevant to the post of Management Trainee include Operations Management, Human Resources Management, Accounting, Marketing and strategic Management.

During my study, I have had the post of Executive in Management Society. While leading and organizing Management Society activities I have improved my ability to lead and supervise subordinates effectively, ability to work under pressure and ability to work in a team environment.

Working for Wong and Lim Consulting appeals to me because it has a good reputation and it provides excellent training. Your organization produces a high-quality service, and I can contribute to this with my leadership skills and my ability to work under pressure.

I am available for interview at any time. I look forward to meeting you.

Yours sincerely,

Wong Wai Man Wilfred

Encl : Resume

A. Leadership skills, computer skills, and communication skills
B. Leadership skills, communication skills and ability to work in a team environment
C. Leadership skills, communication skills and have knowledge about environment
D. Fluent spoken and written Mandarin, willing to work overtime and hardworking person
E. Fluent spoken and written Mandarin and have knowledge about environment
Answers: B

3. What is the name of the company or organization Wong Wai Man Wilfred applying to?

March 18, 2019

Mr. William Chan
Personnel Manager
Wong and Lim Consulting
PO Box 583, Kwai Chung
Kowloon

Dear Mr. Chan,
I am writing to apply for the post of Management Trainee, which was advertised on the Student Affairs Office notice board of the Hong Kong Polytechnic University on 1 March 2019.

My working experience at Lucky Star Garment Manufactory Limited improved my leadership skills, communication skills and ability to work in a team environment. I have fluent spoken and written English. I also have fluent spoken and written Mandarin, and can therefore work in mainland China.

Currently I am studying a B.A. in Management at the Hong Kong Polytechnic University, graduating in 2019. Subjects which I am studying that are relevant to the post of Management Trainee include Operations Management, Human Resources Management, Accounting, Marketing and strategic Management.

During my study, I have had the post of Executive in Management Society. While leading and organizing Management Society activities I have improved my ability to lead and supervise subordinates effectively, ability to work under pressure and ability to work in a team environment.

Working for Wong and Lim Consulting appeals to me because it has a good reputation and it provides excellent training. Your organization produces a high-quality service, and I can contribute to this with my leadership skills and my ability to work under pressure.

I am available for interview at any time. I look forward to meeting you.

Yours sincerely,

Wong Wai Man Wilfred

Encl : Resume

A. Lucky Star Garment Manufactory Limited
B. Hong Kong Polytechnic University
C. Marketing and Strategic Management
D. Wong and Lim Consultant
E. Executive in the Management Society
Answers: D

4. March 18, 2019

Mr. William Chan
Personnel Manager
Wong and Lim Consulting
PO Box 583, Kwai Chung
Kowloon

Dear Mr. Chan,
I am writing to apply for the post of Management Trainee, which was advertised on the Student Affairs Office notice board of the Hong Kong Polytechnic University on 1 March 2019.

My working experience at Lucky Star Garment Manufactory Limited improved my leadership skills, communication skills and ability to work in a team environment. I have fluent spoken and written English. I also have fluent spoken and written Mandarin, and can therefore work in mainland China.

Currently I am studying a B.A. in Management at the Hong Kong Polytechnic University, graduating in 2019. Subjects which I am studying that are relevant to the post of Management Trainee include Operations Management, Human Resources Management, Accounting, Marketing and strategic Management.

During my study, I have had the post of Executive in Management Society. While leading and organizing Management Society activities I have improved my ability to lead and supervise subordinates effectively, ability to work under pressure and ability to work in a team environment.

Working for Wong and Lim Consulting appeals to me because it has a good reputation and it provides excellent training. Your organization produces a high-quality service, and I can contribute to this with my leadership skills and my ability to work under pressure.

I am available for interview at any time. I look forward to meeting you.

Yours sincerely,

Wong Wai Man Wilfred

Encl : Resume

A. Address
B. Job interview
C. Resume
D. Reputation
E. Skills
Answers: C

5. Ela: Mom, do you need some help?
You look so busy this morning.

Mom: Of course, dear.
I need another pair of hands to wash the dish.

The underlined sentence expresses ….

A. Accepting help
B. Offering help
C. Refusing help
D. Looking for something
E. Apologizing
Answers: B

6. John: Hello, Jean. Where have you been?
Jean: Hi, John. I just bought few kilograms of apples in the market.
John: Do you need some help to carry the apples?
Jean: ..............

The suitable respond to complete the dialogue is ….

A. I don’t know
B. Why?
C. Of course, that’s very kind of you
D. I will help you
E. Good bye
Answers: C

7. Ronald: You look so busy. ...............
Marry: No, thank you. I can handle them.

The suitable expression to complete the dialogue is ….

A. I will leave you alone
B. Would you like some help?
C. Do you want to help me?
D. Sure, I would like to
E. Yes, please
Answers: C

8. Romy: May I help you ?
Deny: Hmmm. Don’t bother yourself, thanks.

The underlined sentence express ....

A. Asking help
B. Giving help
C. Offering hellp
D. Refusing an offer
E. Accepting an offer
Answers: D

9. Mr. Win : Hello, Miss Wilis. Would you a like a cup of coffee? I'm just making some.
Miss Wilis: Oh, yes please. That would be lovely.

The underline expression expresses...

A. Offering something
B. Accepting an offer
C. Asking an offer
D. Offering help
E. Refusing an offer
Answers: B

10. An eclipse is an astronomical event that occurs when one celestial object moves into the shadow of another. The term is most often used to describe either a solar eclipse, when the Moon's shadow crosses the Earth's surface, or a lunar eclipse, when the Moon moves into the shadow of Earth.

Eclipses may occur when the Earth and Moon are aligned with the Sun, and the shadow of one body cast by the Sun falls on the other. So at New Moon (or rather Dark Moon), when the Moon is in conjunction with the Sun, the Moon may pass in front of the Sun as seen from a narrow region on the surface of the Earth and cause a solar eclipse. At Full Moon, when the Moon is in opposition to the Sun, the Moon may pass through the shadow of the Earth, and a lunar eclipse is visible from the night half of the Earth.

An eclipse does not happen at every New or Full Moon, because the plane of the orbit of the Moon around the Earth is tilted with respect to the plane of the orbit of the Earth around the Sun, so as seen from the Earth, when the Moon is nearest to the Sun (New Moon) or at largest distance (Full Moon), the three bodies usually are not exactly on the same line.

When does lunar eclipse happen?

A. in the morning
B. in the evening
C. in the afternoon
D. in the midday
E. in the dawn
Answers: B

11. An eclipse is an astronomical event that occurs when one celestial object moves into the shadow of another. The term is most often used to describe either a solar eclipse, when the Moon's shadow crosses the Earth's surface, or a lunar eclipse, when the Moon moves into the shadow of Earth.

Eclipses may occur when the Earth and Moon are aligned with the Sun, and the shadow of one body cast by the Sun falls on the other. So at New Moon (or rather Dark Moon), when the Moon is in conjunction with the Sun, the Moon may pass in front of the Sun as seen from a narrow region on the surface of the Earth and cause a solar eclipse. At Full Moon, when the Moon is in opposition to the Sun, the Moon may pass through the shadow of the Earth, and a lunar eclipse is visible from the night half of the Earth.

An eclipse does not happen at every New or Full Moon, because the plane of the orbit of the Moon around the Earth is tilted with respect to the plane of the orbit of the Earth around the Sun, so as seen from the Earth, when the Moon is nearest to the Sun (New Moon) or at largest distance (Full Moon), the three bodies usually are not exactly on the same line.

What is the main idea of the third paagraph?

A. An eclipse never happens at New or Full Moon
B. The Sun is the biggest planet in our solar system
C. The Sun and the Moon rotate on the same line
D. We can see the surface of the Moon from the Earth
Answers: A

12. An eclipse is an astronomical event that occurs when one celestial object moves into the shadow of another. The term is most often used to describe either a solar eclipse, when the Moon's shadow crosses the Earth's surface, or a lunar eclipse, when the Moon moves into the shadow of Earth.

Eclipses may occur when the Earth and Moon are aligned with the Sun, and the shadow of one body cast by the Sun falls on the other. So at New Moon (or rather Dark Moon), when the Moon is in conjunction with the Sun, the Moon may pass in front of the Sun as seen from a narrow region on the surface of the Earth and cause a solar eclipse. At Full Moon, when the Moon is in opposition to the Sun, the Moon may pass through the shadow of the Earth, and a lunar eclipse is visible from the night half of the Earth.

An eclipse does not happen at every New or Full Moon, because the plane of the orbit of the Moon around the Earth is tilted with respect to the plane of the orbit of the Earth around the Sun, so as seen from the Earth, when the Moon is nearest to the Sun (New Moon) or at largest distance (Full Moon), the three bodies usually are not exactly on the same line.

What will happen if the Moon's shadow crosses the Earth's surface? There will be ….

A. a new moon
B. a full moon
C. a solar eclip
D. a lunar eclip
Answers: C

13. Today is the due date, we ........... pay the bills.

A. have to
B. don't have to
C. must
D. mustn't
Answers: A

14. Lila : Do you know Where reni is ?
Riaz : No, What's up ?
Lila : I ............ talk to her right away. I have an urgent message for her

A. will
B. must
C. can
D. may
Answers: B

15. Hari : You look in a hurry
Nita : I promised I would be on time. I ....... be late

A. won't
B. can't
C. mustn't
D. shouldn't
Answers: C

16. Teacher : Do you remember the rules here?
Dina : Yes, ma'am. I'm very sorry.

Teacher : You ... wear too much makeup at school or the teacher will send you home.

A. may
B. must
C. have to
D. mustn't
E. don't have to
Answers: D

17. Choose the correct option to complete the sentences:
Companies ................ invest in technology to communicate with customers online.

*have to            *mustn’t
Answers: have to

18. Complete the sentences with the correct form of the modals and verbs in parentheses:
She .................. (have / wear) a uniform for work. She wears her own clothes.

A. hasn't to wear
B. doesn't have to wear
C. don't have to wear
D. didn't wear
Answers: B

19. A laptop is a kind of computer unit which has the same function as a PC (Personal Computer), but it’s smaller, lighter and of different sizes. Nowadays, most people choose laptops for several reasons.

A laptop is a portable device. This portability is very helpful for our work, study and other activities. We do not need complicated cable installations to activate a laptop. With a laptop, we can do our work anytime and anywhere.

Moreover, a laptop allows us to access the internet in public places which provide free access called hot spot areas. Some people like to use this facility to carry out their tasks.

Finally, a laptop consumes energy more efficiently than a PC does. This device uses a rechargeable battery as a source of electric energy. So, if we prefer using a laptop, it means that we support the government program to save energy. That’s why a laptop has become very popular recently.

What is the purpose of the text above?

A. To describe about a laptop
B. To inform the readers about a laptop
C. To give opinions about a laptop
D. To tell the story about a laptop
E. To retell the experience about using a laptop
Answers: B

20. A laptop is a kind of computer unit which has the same function as a PC (Personal Computer), but it’s smaller, lighter and of different sizes. Nowadays, most people choose laptops for several reasons.

A laptop is a portable device. This portability is very helpful for our work, study and other activities. We do not need complicated cable installations to activate a laptop. With a laptop, we can do our work anytime and anywhere.

Moreover, a laptop allows us to access the internet in public places which provide free access called hot spot areas. Some people like to use this facility to carry out their tasks.

Finally, a laptop consumes energy more efficiently than a PC does. This device uses a rechargeable battery as a source of electric energy. So, if we prefer using a laptop, it means that we support the government program to save energy. That’s why a laptop has become very popular recently.

A public place where we can have free access to the internet is …

A. Free access
B. Hot spot
C. Internet installation
D. Laptop facility
E. Hot spot area
Answers: E

Contoh Soal PAS Bahasa Inggris Kelas XII SMA ini dapat juga diunduh melalui tautan berikut ini:

Sekian Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA yang telah kami bagikan pada kali ini, semoga bermanfaat bagi anda dalam persiapan menghadapi PAS Tahun 2020.

Download Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA

Belum ada Komentar untuk "Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA"

Posting Komentar