Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Part 3 - Website Edukasi

Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Part 3

Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Part 3

Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Part 3

Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 ini berisikan materi yang sama dengan Soal PG Bahasa Inggris yang telah kami bagikan sebelumnya, yang berisikan materi dari Bab 1.

Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 ini dapat menjadi panduan belajar siswa untuk mata pelajaran Bahasa Inggris.

Berikut ini adalah Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 edisi revisi.

Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Part 3

A. Fill in the blanks with correct answer!

1. I would reather have coffee….tea (Instead of/Instead on)
Answer : Instead of

2. ……the rains, we went out. (Inspite of/Despite of)
Answer : In spite of

3. …..fire, break glass to escape. (On case OF/In case of)
Answer : In case

4. I am standing here…..my colleagues (of behalf on/on behalf of)
Answer : On behalf

5. We solved the problem….a new device developed by our engineers. (by means on/by means of)
Answer : By means

6. ……, I had a happy childhood. (of the whole/on the whole)
Answer : On the whole

7. Can you help me….? (on the whole/on the whole)
Answer : Me in any way?

8. She didn’t allow cancer to discourage her…..she began to work twice as hard (off the contrary/on the contrary)
Answer : On the contary

9. …..we are impressed with her performance. (on general/in general)
Answer : In general

10. I am seeing him in May   ….in june. (or/and)
Answer : Or

B. Answer the Following questions based on the Text!
Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Part 3
Me and you is friends
You smile, I smile…
You hurt, I hurt…
You cry, I cry…
You jump off Bridge
I gonna miss your E-Mails


1. What is the text about?
Answer : Friendship

2. What is the message of it?
Answer : A friend should care to others

3. Why does the caption use two cats?
Answer : Represent two friend that one is care each other

4. What is the meaning of ‘bridge’ in Indonesia?
Answer : Jembatan

5. Is it funny or education caption? Why?
Answer : It is an education because we can learn how to truth our friends

C. Answer the following question correctly!

1. What is caption?
Answer : Short writing to complete a picture. Caption used to give stressing a content of article, report, essay, etc

2. What is generic structure of caption?
Answer : The little. The lead, section headings

3. What are the language features of caption?
Answer : Exclamation, question, adjective phrase, prepositional phrase

4. What is the message of caption?
Answer : Words that someone wants to send to the readers or viewers

5. How to make a caption?
Answer :
a. Observe the picture or video that you will give the caption
b. Find out the message from the picture before you write the caption
c. Write a sentence or phrase under the picture

Lanjut ke Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Part 4

Download Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Part 3

Belum ada Komentar untuk "Soal Essay Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1 Kurikulum 2013 Part 3"

Posting Komentar